RSS

ADMITERE 2017-2018

Ordin privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal 2017-2018

Calculul-mediei-de-admitere-2017-2018

Calendarul-admiterii-in-învățământul-liceal-2017-2018

Pentru profilul pedagogic, specializarea învățători-educatoare:

1.ELIBERAREA ANEXELOR FIȘELOR DE ÎNSCRIERE DE CĂTRE ȘCOALA GIMNAZIALĂ 18-19 MAI 2017

2.ÎNSCRIERE PENTRU PROBELE DE APTITUDINI: 22-23 MAI 2017 între orele 8,00-16,00;

Dosarul de înscriere trebuie să conțină:

  • Fișa de înscriere pentru probele de aptitudini emisă de școala unde finalizează clasa a VIII-a

  • Copie după Certificatul de Naștere

  • Copie simplă după Cartea de Identitate

  • Adeverință medicală în care să se specifice „APT PENTRU EFORT FIZIC”

3.DESFĂȘURAREA PROBELOR DE APTITUDINI:

– 24 MAI 2017— probe de aptitudini

ORA 8.00—proba de aptitudini motrice (echipament sportiv— tricou, trening, încălțăminte sport curată, ce va fi încălțată la sala de sport, o sticlă cu apă) –  Reproducerea, după model, a 2-3 exerciţii de influenţare selectivă a aparatului locomotor; 3-4 elemente de gimnastică acrobatică din programul claselor a V-a – a VI-a, executate izolat; alergare 600 m – fără cerinţă de timp (implică un efort moderat). Sunt investigate: memoria motrică și coordonarea; starea funcțională a coloanei vertebrale, funcția normală a sistemului cardiorespirator.

ORA 12.00—proba de aptitudini artistice (materiale necesare: bloc de desen format A3, creion, acuarele, pensoane, pahar pentru apă) – realizarea unei naturi statice cu două sau trei obiecte cu o temă plastică propusă de comisie. Sunt investigate: receptarea culorilor, a proporțiilor dintre obiecte, încadrarea echilibrată a formelor plastice într-un spațiu;

– 25 MAI 2017—probe de aptitudini—Începând cu ora 8.30, se vor desfășura în paralel proba de aptitudini muzicale și proba de interviu (elevii vor intra pe rând la fiecare comisie)

  • Proba de aptitudini muzicale— intonarea unui cântec dintr-un repertoriu de cinci cântece, învăţate în clasele I- VIII, reproducerea unor scurte motive ritmico-melodice (2-4 măsuri) desprinse din cântece pentru copii; Sunt investigate: auzul muzical, simțul ritmic, memoria muzicală, calitățile vocale.
  • Proba de interviu—recitarea unei poezii alese de candidat, lectura unui text la prima vedere, susținerea unei scurte conversații inițiate de profesorii evaluatori. Sunt investigate: comunicarea și dicția.

4.AFIȘAREA REZULTATELOR LA PROBELE DE APTITUDINI: 29 mai 2017;

 

ATENȚIE!!!

LA PROBELE DE APTITUDINI NU SE ADMIT CONTESTAȚII!

REZULTATELE SE VOR AFIȘA LUNI, 29 MAI 2017, DUPĂ VALIDAREA ACESTORA DE CĂTRE INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN NEAMȚ!

ELEVII ADMIȘI LA PROBELE DE APTITUDINI VOR PARTICIPA LA EXAMENUL DE EVALUARE NAȚIONALĂ, APOI VOR FI IERARHIZAȚI ÎN ORDINEA DESCRESCĂTOARE A MEDIILOR DE ADMITERE. PRIMII 56 ELEVI VOR FI DECLARAȚI ADMIȘI LA PROFILUL PEDAGOGIC—SPECIALIZAREA ÎNVĂȚĂTOR-EDUCATOARE ȘI NU VOR MAI PARTICIPA LA ADMITEREA COMPUTERIZATĂ.

ELEVII DECLARAȚI ADMIȘI LA PROFILUL PEDAGOGIC NU SE POT RETRAGE PENTRU A PARTICIPA LA ADMITEREA COMPUTERIZATĂ! 

ELEVII DECLARAȚI RESPINȘI VOR RIDICA FIȘELE DE APTITUDINI DE LA SEDIUL COLEGIULUI ȘI LE VOR DUCE LA ȘCOLILE DIN CARE PROVIN.

 

 

 

Anunțuri
 

Comentariile nu sunt permise.

 
%d blogeri au apreciat asta: